麦克尔•麦金
客座教授您的位置是:首页 > 师资力量 > 客座教授

麦克尔•麦金

客座教授:麦克尔•麦金

麦克尔•麦金教授现任密苏里新闻学院未来传播技术中心主任,同时也是密苏里新闻学院的教授。他已在密苏里新闻学院从教23年。麦金教授创办了学校的媒介融合专业,在2005年到2008年,他一直担任媒介融合系主任的职务。

无论在密苏里当地,还是在全美国,乃至全世界,麦金教授都是科技教育的先驱。他是密苏里大学创新奖的得主,同时他还担任密苏里大学信息科技委员会主席。他积极促进了密苏里新闻学院与苹果电脑公司、AT&T 和 Adobe 系统等在推广电脑化新闻教育上的合作。他还帮助莫斯科国立大学和汕头大学设计和改进媒体融合专业的课程设置。

麦金教授主管广播-电视新闻系,还担任KOMU电视台的网络主管和KBIA广播电台的新闻主任。在他加入密苏里新闻学院之前,他曾是KTRH新闻广播台的休斯顿管理编辑和该台密苏里杰佛逊城新闻网的新闻部副主任。

Mike McKean is the Futures Lab director at the Reynolds Journalism Institute and a professor at the Missouri School of Journalism, where he has taught for 23 years. McKean created the School's convergence journalism program and chaired the convergence journalism faculty from 2005-2008. He is a leader in teaching with technology at the local, national and international levels. Winner of the MU's Innovator Award, McKean is chairing the campus Information Technology Committee; coordinating partnerships with Apple, Inc., AT&T and Adobe Systems; and helping establish convergence curricula at Moscow State University in Russia and Shantou University in China. McKean also has chaired the Radio-TV News faculty at Missouri, served as web director at KOMU-TV and news director of KBIA-FM. Before joining the School of Journalism, he was managing editor of KTRH NewsRadio in Houston, TX and assistant news director at the Missourinet in Jefferson City, MO.